sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr: ‘Armata României are nevoie de militari foarte bine pregătiți’

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, le-a transmis şefilor promoţiei 2023 „General Constantin Christescu 100”, că Armata României are nevoie nu doar de tehnologie nouă, ci şi de militari foarte bine pregătiţi şi motivaţi pentru provocările viitorului mediu de securitate.

 

Cu prilejul întrevederii avute cu aceştia, luni, la sediul instituţiei pe care o reprezintă, Angel Tîlvăr a apreciat că de aproape şase ani se derulează cel mai amplu şi mai ambiţios program de dotare cu tehnică modernă din istoria Armatei, dar a punctat că niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni bine pregătiţi.

Ministrul Tîlvăr le-a transmis că cei mai mulţi fac parte dintr-o generaţie care foloseşte tehnologia digitală de la o vârstă fragedă, de aceea se vor descurca foarte bine în gestionarea patrimoniului tehnologic al Armatei României intrat recent în dotare sau de care instituţia va beneficia în anii următori.

”Sistemul de educaţie militară va trebui să înveţe din această gravă ameninţare de securitate”

Referindu-se la războiul din Ucraina, Angel Tîlvăr a declarat că acesta generează crize pe multiple paliere, care au ecou în regiunea noastră şi în lume, în prezent şi chiar pe termen mediu şi lung. „Sistemul de educaţie militară va trebui să înveţe din această gravă ameninţare de securitate, formând specialişti şi lideri pregătiţi să înfrunte, cu succes, provocările actuale şi viitoare„, a concluzionat ministrul Apărării Naţionale.

Promoţia 2023 cuprinde 2.007 absolvenţi ai tuturor instituţiilor militare de învăţământ ale MApN, dintre care 990 de ofiţeri, 493 de maiştri militari şi 524 de subofiţeri, iar şefi de promoţie au fost declaraţi 84 de militari, care au absolvit cu media cea mai mare diferitele programe de studii ale instituţiilor de învăţământ militar liceal, postliceal şi superior, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare