sursa foto:  ziarul bursa

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, rupe tăcerea: ‘Nu mi-a cerut nimeni demisia. Nu știu de unde aceste bazaconii, în momentele acestea, în care presiunea pe Ministerul Finanțelor este una uriașă’

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a negat că i s-ar fi cerut demisia în PNL, catalogând aceste informaţii apărute în presă ca fiind „bazaconii”.

 

În cadrul unei conferinţe de presă la finalul şedinţei de Guvern, Boloş a fost întrebat de jurnalişti dacă i s-a cerut demisia în PNL, în urma adoptării proiectului de lege privind măsurile fiscale.

 

Nu mi-a cerut nimeni demisia. Nu ştiu de unde aceste bazaconii, în momentele acestea, în care presiunea pe Ministerul Finanţelor este una uriaşă. Jocul acesta ‘de-a demisia‘ şi felul în care se pune problema şi responsabilitatea de care trebuie să dăm dovadă în aceste momente, îndemnul este la dialog, nu la această dezbinare, pentru ca soluţiile cele mai potrivite pentru populaţie şi pentru mediul de afaceri să poată să fie identificate şi în felul acesta să nu afectăm oamenii.

Ce însemna dacă Guvernul României lua decizii în urma cărora oamenii scoteau bani din buzunar? Dar în acelaşi timp, trebuie să fim foarte atenţi, pentru că avem o zonă de optimizări fiscale, şi ştiu bine ce spun, în care, la un moment dat, trebuie să înceteze, iar aceste măsuri din proiectul de lege au şi acest scop, ca zonele de optimizare fiscală să terminăm cu ele şi să încercăm ca banii pe care îi putem obţine din munca mediului de afaceri, pe care noi îi avem din impozite şi taxe, să-i putem folosi pentru oameni.

Acesta este îndemnul meu şi cred că este unul de responsabilitate faţă de situaţia dificilă în care ne aflăm„, a răspuns ministrul Boloş.

 

De asemenea, Boloş a fost întrebat ce le transmite colegilor săi din PNL care ar fi nemulţumiţi de activitatea sa, informaţie apărută „pe surse” în presă.

 

Să fim mult mai înţelepţi pentru o situaţie de criză pe care România o parcurge. Îi îndemn să lectureze conţinutul acestui proiect de lege, care a pus în centrul atenţiei şi protejează oamenii şi mediul de afaceri, într-o perioadă extrem de grea pentru România şi bazaconiile acestea, că astăzi ministrul Boloş demisionează, mâine s-a răzgândit, nu cred că fac cinste, cu o situaţie extrem de grea prin care trecem şi în care am încercat să cumpănim lucrurile, încât turbulenţa aceasta pe care o avem să fie trecută cu bine.

Şi apoi toţi cei care critică astăzi, poate mâine se vor bucura de investiţiile pe care le vom face pentru oameni, pentru ca noi, împreună, să avem un viitor mai bun. Nu spun vorbe doar de dragul de a le spune, îi îndemn la echilibru şi să fie mai atenţi cu ceea ce înseamnă aceste măsuri, pentru că ele sunt foarte importante pentru România în aceste clipe grele„, a mai declarat ministrul Finanţelor, conform agerpres.ro.

Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, pentru care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea, a fost analizat în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri seara.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare