sursa foto:  spiegel.de

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock: Sprijinirea Ucrainei este în interesul Europei

Sprijinirea Ucrainei este în interesul Europei, a transmis luni ministrul german de externe, Annalena Baerbock, subliniind faptul că o sprijină ca ea să-şi poată elibera poporul de iad și pentru că este în interesul Europei de securitate.

 

 

 

 

Se vorbeşte din ce în ce mai des despre o anumită „oboseală” în Europa. Iar unii se întreabă dacă nu cumva sprijinul pentru Ucraina se apropie încet de sfârşit, afirmă şefa diplomaţiei germane într-un editorial pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung, care a apărut în ediţia online duminică.

„Nu susţinem Ucraina doar din loialitate faţă de un prieten”, spune ea. „O sprijinim ca ea să-şi poată elibera poporul de iad. Şi pentru că este în interesul nostru de securitate”, adaugă Baerbock.

„Bărbaţii şi femeile curajoase din Ucraina” sunt cei care au împiedicat războiul să se extindă în alte ţări europene, cum ar fi Republica Moldova, afirmă ministrul de externe german. Afirmaţia că sprijinul internaţional a fost ineficient este falsă, consideră ea.

Ucraina a reușit sã elibereze mai mult de jumãtate din teritoriile pe care forþele ruse le-au ocupat de când au invadat-o în februarie 2022. De asemenea, forțele ucrainene au pus în defensivã flota Rusiei în Marea Neagră, potrivit ei.

În plus, „ameninţarea rusă la adresa securităţii Europei” ar continua să existe în acest caz, a avertizat Baerbock, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare