sursa foto:  b1.ro

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Părinţi, vă rog să vorbiţi cu copiii voştri! Putem să-i ajutăm!

După ce a citit eseurile trimise la Ministerul Justiţiei de către liceeni, în cadrul concursului “Legile se aplică şi pe Net”, Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu face apel la părinţi pentru că aceştia pot fi ajutaţi.

 

 

”Părinţi, vă rog să vorbiţi cu copiii voştri! Putem să-i ajutăm! Sunt lucruri pe care le-am descoperit cu mare tristeţe citind eseurile trimise la Ministerul Justiţiei de către liceeni, în cadrul concursului “Legile se aplică şi pe Net”. Modul în care îi afectează cyberbullyingul, traumele prin care trec sau faptul că le este furată identitatea online…sfâşietor. Sunt doar copii…care au nevoie de ajutorul nostru! Îmi doresc ca fiecare copil din România să ştie că nu e singur!”, scrie Gorghiu pe Facebook.

Ea se referă la întrebarea lui Luca, clasa a 10-a din Suceava: ,Este permis online tot ceea ce legea nu interzice?”, despre care consideră că deschide o dezbatere despre limite.

Camelia, clasa a 12-a din Bucureşti, merge şi mai departe şi trage un semnal de alarmă: ”Cyberbullyingul duce la superlativ bullyingul, urmărind victima chiar şi atunci când aceasta părăseşte contextul în care se produce violenţa psihologică, de exemplu şcoala”. Curajul pe care îl are Francesca-Denisa, clasa a 10-a Focşani, de a spune ce a păţit, pentru că ştie că ”există numeroase cazuri de acest gen cu care se confruntă adolescenţii” este excepţional. Matei, clasa a 10-a Bucureşti, subliniază şi el că “bullyingul pe internet e periculos. E periculos pentru că te poate face să te simţi singur şi fără stimă de sine…”. Maria, clasa a 10-a din Constanţa, vorbeşte despre regulile dure ale internetului: „Mănâncă sau vei fi mâncat. Internetul nu este o jucărie””, exemplifică ministrul.

Ea le mulţumesc tuturor celor care au avut curajul să povestească experienţele prin care au trecut şi afirmă că abia aşteaptă să îi cunoască pe toţi cei care au ales să se înscrie la acest concurs, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare