sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: ‘Soluția este o reformă a întregului sistem public de pensii’

Ministrul Muncii, Marius Budăi, precizat că problema pensiilor speciale se poate rezolva doar prin colaborarea, la nivelul Guvernului, a miniștrilor care dețin portofolii în domenii în care există beneficiari de pensii de serviciu.

Marius Budăi a afirmat că ministrul Justiţiei, cel al Apărării, cel al Afacerilor Interne, cel al Afacerilor Externe fac parte dintr-un comitet interministerial care discută problema pensiilor speciale.
În primul rând, trebuie să conştientizăm că este un subiect care a fost extrem de utilizat din punct de vedere politic. Şi iresponsabil, spun eu. Soluţia este o reformă a întregului sistem public de pensii şi, când o vom avea, o punem pe masă şi o vom comunica”, a declarat ministrul Muncii.

El a precizat că aşteaptă propunerile colegilor săi din Guvern care au în subordine categorii care beneficiază de pensiile speciale. 

„Aştept cu nerăbdare propunerile miniştrilor de resort. Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică, ar însemna să mă ocup de tot Guvernul. Eu mă ocup de Ministerul Muncii şi voi face propuneri şi avem o lege care are propuneri”, a adăugat Marius Budăi.
Ministrul Muncii a menţionat că şi în domeniile apărării şi ordinii publice „sunt pensii mici”, informează news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare