sursa foto:  click.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, face anunțul mult așteptat: Pensiile românilor nu vor scădea

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a transmis sâmbătă la postul de televiziune Antena 3 CNN, că pensiile românilor nu vor avea parte de scăderi.

 

 

 

Marius Budăi, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a făcut aceeași afirmație și despre salariile angajaților români.

„Noi am luat o decizie în cadrul PSD, o vom discuta și în coaliție, atât timp cât suntem la guvernare niciun venit al românilor nu va scădea”, a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a asigurat românii că analiza Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, împreună cu PSD, va fi gata anul acesta.

De asemenea, referitor la inechitățile legate de pensii, politicianul a anunțat că vor fi rezolvate.

„Da, am spus și o să spun și acum, nu înțeleg de ce legea 127 a fost pusă între paranteze, pentru că nu numai noi PSD, dar mulți specialiști, în special din casele teritoriale de pensii, dar și cei care au fost pe la dumneavoastră prin platou au spus că este o lege bună.

Suntem în această situație din momentul în care PSD a intrat la guvernare în noiembrie 2021, chiar în programul de guvernare, a spus că analiza a plecat de la această decizie.

Ce pot să spun sigur este că atunci când o să avem analiza terminată, făcută și pe final cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, sunt sigur ce vreau să spun pentru că am auzit tot felul de ipoteze lansate de oameni care n-au nicio legătură cu sistemul de pensii.

Sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem care bineînțeles că va avea nevoie de un impact bugetar consistent și vom vedea în ce perioadă își poate permite România să suporte acest impact, însă principala este rezolvarea inechităților din sistem”, a susținut Marius Budăi, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare