sursa foto:  Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a luat atitudine: Părinții trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor! Spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie

Sezonul virozelor are un mic decalaj în acest an, iar pentru a reduce supraaglomerarea de la unităţile de primiri urgenţe trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate, în special pentru copii, a susținut Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

 

 

 

„Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobişnuit. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru că doar o mică parte dintre copii au nevoie de internare. Părinţii trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor, în centre ambulatorii cu pediatri, dacă nu sunt disponibili medicii de familie, astfel încât să nu supraaglomerăm camerele de gardă. 75% dintre prezentările la primiri urgenţe au cod verde şi galben, deci nu sunt de fapt urgenţe care să aibă nevoie de intervenţie de la UPU”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că aceste centre trebuie dezvoltate în oraşele mari.

„Trebuie să le oferim ceva în contrapartidă. Nu au unde să se ducă, în weekend, seara, şi vreau să găsim o soluţie rapid, mai ales în oraşele mari, să poată să aibă acces la serviciile medicale nu neapărat în unităţile de primiri urgenţe. La Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ sunt 400 de prezentări zilnic, e vorba de supraaglomerare, Trebuie să găsim o soluţie rapidă şi o vom găsi, vom dezvolta ambulatorii de specialitate pentru populaţie, în general, şi pentru copii, în special”, a adăugat Rafila.

Recomandarea ministrului este ca părinţii să nu îşi trimită în colectivitate copiii cu simptomatologie respiratorie şi să se adreseze medicului de familie, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare