sursa foto:   INQUAM Photos/Daniel Stoenciuciucă

Nicolae Ciucă anunță trei măsuri aplicate de Coaliție, de la 1 iulie! Toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi un sprijin unic de 700 de lei

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat, luni seara, un nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Același mesaj a fost transmis și de Marcel Ciolacu, pe pagina de socializare.

Concret, de la 1 iulie, Coaliția PNL-PSD-UDMR va acorda un sprijin de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. O altă măsură vizează amânarea ratelor la bănci, pentru o perioadă de 9 luni, atât pentru companii, cât și pentru persoane fizice.

De asemenea, pentru bugetari, se va acorda un sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării nr. 153/2017.

„Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.”, spune Nicolae Ciucă, pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare