sursa foto:  Facebook

Nicolae Ciucă rămâne în continuare la Palatul Victoria! Când va avea loc rocada guvernamentală

Deși  vineri, 9 iunie, Nicolae Ciucă ar fi trebuit să își depună mandatul de premier, surse  politice afirmă că Nicolae Ciucă va rămâne în fruntea Guvernului până la finalul grevei din Educați, precizează RTV.

În aceste momente, în coaliție continuă negocierile pe ministere, dar și pe noul program guvernamental.

Mai mult, coaliția pregătește noi măsuri fiscale pentru români. Aceleași surse politice afirmă că liderii coaliției de guvernare sunt nemulțumiți printre altele de contoalele vamale, care nu ar aduce suficienți bani la bugetul de stat.

De asemenea, unii politicieni spun că ar fi probleme mari ar fi și în portul Constanța, iar pentru a rezolva această situație premierul a dat un ultimatul pentru noua conducere ANAF și Vamală.

Printre măsurile fiscale pe care viitorul Executiv ar trebui să le impună PSD a propus: taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari, fără cumul de pensii speciale, supraimpozitarea veniturilor mai mari decât indemnizația președintelui, introducerea impozitului progresiv.

Pe de altă parte, PNL vrea 0% contribuții sociale pentru al doilea loc de muncă, eliminarea CAS pentru part-time, reducerea progresivă a contribuțiilor sociale pe salarii, neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 lei, eliminarea scutirilor fiscale în IT și construcții, reforma taxării proprietății.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare