sursa foto:  Eugen Dinu/Bugetul.ro

Omul de afaceri Mohammad Murad a pus mâna pe fostul Penitenciar Doftana! Va deveni un hotel de lux

Omul de afaceri Mohammad Murad a reușit să concesioneze fostul Penitenciar Doftana, acolo unde au fost închiși liderii comuniști Nicolae Ceaușescu și Gheorghe Gheorghiu Dej, precum și legionarii Horia Sima și Corneliu Zelea Codreanu.

Ruinele închisorii-muzeu Doftana au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani de omul de afceri libanez Mohammad Murad, informează Adevărul.

Murad a câştigat licitaţia organizată la începutul săptămânii trecute de Primăria comunei Telega, descalificând alţi doi competitori, o societate din Mangalia şi o persoană fizică din Prahova, potrivit unor surse ale publicației citate.

Murad investește 10 milioane de euro în reabilitatea muzeului

Conform caietului de sarcini, Penitenciarul Dofana va intra într-un proces de reabilitare şi ulterior în circuit turistic. Obligaţiile contractuale impun păstrarea unei porţiuni din clădire pentru un muzeu dedicat cel mai probabil regimului comunist.

Libanezul va investi 10 milioane de euro în reabilitarea închisorii-muzeu și alte 15 milioane de euro în complexul turistic, a dezvăluit primarul din Telega, Costel Brezeanu.

„Sunt clauze ferme, cu termene de execuţie, când se încep lucrările conform proiectului. Mohammad Murad a câştigat licitaţa pentru că a oferit 110.000 de lei pe an redevenţă. În oferta pe care a făcut-o investeşe 10 milioane de euro în reabilitarea muzeului şi 15 milioane de euro ce-şi face el acolo, complex turistic. Concesionarul nu face chiar ce vrea el acolo, după ce semnezi contractul, în acord cu Ministerul Culturii va face un proiect.

Omul este interesat şi sper să facă treabă acolo. Este o veste foarte bună pentru noi pentru că oferă şansa să se dezvolte comuna”, a declarat, pentru Adevărul, Costel Brezeanu, primarul comunei Telega – proprietarul Penitenciarului Doftana.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare