sursa foto:  podul.ro

Paul Stănescu: ‘Mi-aș dori ca Florin Cîțu să se poată uita în ochii unui copil și să-i spună: nu îți cresc alocația. Tu nu ești astăzi în planul nostru de guvernare’

Paul Stănescu secretarul general al PSD a lansat critici dure la adresa lui Florin Cîțu și a parlamentarilor din cadrul Coaliției de guvernare.

 

”Lipsa de empatie a premierului Cîțu față de copii este patologică. S-a opus constant creșterii alocațiilor încă de când era ministru de Finanțe. În loc să-i susțină pe cei mici în această perioadă dificilă, a împărțit doar dreptate liberală: tunuri cu măști și echipamente medicale, împrumuturi luate pe spatele pensionarilor și copiilor, ignoranță față de salariați și agricultori, promisiuni deșarte pentru IMM-uri”, afirmă Paul Stănescu.

Paul Stănescu: ”Copiii nu visează sigle de partid”

Dublarea alocațiilor a fost introdusă în lege de PSD, iar Paul Stănescu le transmite celor aflați la guvernare că trebuie să aibă curajul să se uite în ochii unui copil, iar copiii ”nu visează sigle de partid”.

Numai că nu există timp pentru copii, avertizează Paul Stănescu, fiind garantată doar ”austeritatea”, iar cei mici nu fac parte ”din planul de guvernare” al Coaliției de Dreapta.

”Copiii nu visează sigle de partide, ci doar un trai mai bun. Dar guvernarea de dreapta a zis: nu, atunci, nu acum. Mi-aș dori ca joi, când Cîțu a zis că va semna ordonanța de urgență de amânare a creșterii alocațiilor, să se poată uita în ochii unui copil care a trecut prin această pandemie. Să-i spună: nu îți cresc alocația pentru că eu am de cumpărat primăriile PNL, am de câștigat niște alegeri interne, am de luat bani de la UE garantând austeritate pentru tine, am de împărțit bani și cu USR-PLUS. Nu am timp de tine, copile, tu nu ești astăzi în planul nostru de guvernare. Poate din 2023 sau chiar la Paștele Cailor”, mai spune secretarul general PSD, potrivit Mediafax, citează Gândul.ro.

”Mi-ar fi rușine să fiu în locul parlamentarilor PNL care vor trebui să explice familiilor că nici anul acesta copiii nu sunt importanți. Dacă vrea să facă ceva cu adevărat fantastic, chiar dacă a trecut 1 iunie, Cîțu ar putea să anunțe joi că va respecta legea și va dubla alocațiile. Ar arăta că ține și cu românii, nu doar cu buzunarele clienților lui. Sau ar putea să se apuce să implementeze planul propus de PSD pentru creșterea natalității”. conchide Paul Stănescu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare