sursa foto:  facebook

Pensiile ajung mai târziu, luna aceasta, la beneficiari! Când veți intra în posesia banilor

Casa Națională de Pensii a anunțat că luna aceasta  plata pensiilor se va face conform convenției cu Poșta Română! 

Cu toate astea, un pensionar declară că, de obicei, poștașul venea cu pensia pe 4 ale luni, ceea ce nu s-a întâmplat, fiind informat că banii vor ajunge abia pe 13 februarie, notează RTV

Citește și: Patriarhia Română sare în apărarea preoților: Taxa oficială de înmormântare nu există

Cu toate că nu a fost nicio minivacanță care să justifice întârzierea banilor, pensiile au început să fie livrate pe 5 februarie, şi nu pe 1 februarie, cum ar fi fost normal.

Data va fi diferită pentru cei care au ales să primească pensiile prin poștă! Banii acestora pot fi livrați mai repede, dar niciodată mai târziu de 15 februarie.

Citește și: Tavan prăbuşit într-o sală de clasă în timp ce elevii erau la curs! Victimele au fost transportate la spital

Ce trebuie să faceți dacă nu vă găsește poștașul acasă

Cei care nu au fost găsiți acasă de către poștaș nu trebuie să se îngrijoreze. Pensiile și talonul pot fi ridicate și de la ghișeele poștale, după ce prezentați un act de identitate.

Potrivit CNPP, pensionarii are nu sunt găsiți la domiciliu, pot ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective, iar dacă nu vă încadrați nici în acest timp, aceștia nu vor fi pierduți, ci se vor întoarce  la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Ministrul Muncii dă asigurări: Există bani pentru majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, i-a liniștit, miercuri seară, pe pensionari. Aceasta spune că există bani în buget pentru creșterile pensiilor, afirmând că așa cum s-au găsit sute de milioane de euro pentru vaccinuri aruncate la coș, trebuie să se găsească și bani pentru pensii.

Legea pensiilor este publicată în Monitorul Oficial

Aceasta a fost întrebată dacă au fost luate în calcul recomandările delegației Fondului Monetar Internaționa. Ministrul spune că   România nu va  face niciun pas înapoi, pentru că legea pensiilor este publicată în Monitorul Oficial, ea producând efecte în acest moment.

Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, a vorbit și despre recalcularea pensiilor.Aceasta s-a arătat încrezătoare în munca asiduă depusă de colegii din minister și din Casele de Pensii, spunând că procesul de recalculare se apropie de finalizare, fiind recalculate peste 95% din pensii, acum lucrându-se la cazurile mai grele.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare