petre daea 2

sursa foto:  facebook

Petre Daea: ‘În fiecare an în România aducem de la Uniunea Europeană în jur de trei miliarde de euro pentru agricultură’

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat că aproximativ trei miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene (UE) sunt alocaţi, anual, pentru agricultura din România.

 

Prezent în judeţul Botoşani pentru a promova oportunităţile de finanţare prin Planul Naţional Strategic 2023-2027, Daea a precizat că banii europeni sunt strict necesari pentru a acoperi nevoile financiare ale fermierilor, care primesc subvenţii.

În fiecare an în România aducem de la Uniunea Europeană în jur de trei miliarde de euro, iar în primele luni ale anului, până la data de 4 februarie, am adus aproape 1,6 miliarde de euro, bani care au intrat în bugetul ţării şi care pot fi valorificaţi, ştiindu-se că ei au fost atribuiţi pentru agricultură„, a afirmat Daea.

Comisia Europeană a aprobat, pe 7 decembrie 2022, Planul Naţional Strategic 2023-2027 al României prin care fermierii români şi agricultura românească vor beneficia de 15,83 miliarde de euro.

Fermierii pot depune cereri pentru atragerea de subvenţii până pe 15 mai. Prima zi de depunere a cererilor de plată a fost miercuri, 1 martie, când s-au înregistrat 1.141 cereri, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare