sursa foto:  INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

Politologul Stelian Tănase, discurs dur în fața liberalilor: ‘Nu veți câștiga în fața PSD. Temele mari și discursul esențial îl ține PSD, dumneavoastră stați alături ca niște școlari ascultători’

Politologul Stelian Tănase a declarat marţi că PNL merge spre alegerile din 2024 ‘dezbinat’ şi a catalogat alianţa liberalilor cu PSD drept ‘toxică’.

El a participat la simpozionul „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

„PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat. Sunt două partide liberale, plus alte grupări care pretind tendinţe sau idei liberale – nu dau numele partidului ca să politizez prea tare – şi cred că asta duce la catastrofă. Veţi pierde alegerile dacă nu vă veţi unifica. V-aţi unit – ca să nu zic v-aţi înhăitat – cu PSD, care este o alianţă toxică, cu un foarte subţire alibi că e continuitate, soliditate, coeziune. Nu, este oportunism şi este un calcul greşit, nerealist, ca toate exemplele istorice şi pot să vă mai dau câteva din istoria liberalilor şi această coabitare sau cum vreţi să-i spuneţi va produce eşec. (…)

Trebuie să găsiţi, în perioada următoare, o cale ca să vă prezentaţi în faţa electoratului uniţi, cu aceleaşi idei, cu aceleaşi priorităţi, cu aceleaşi tehnici şi strategii ca să scoateţi de la putere PSD, piaza rea a politicii româneşti din ultimii 30 de ani, să nu ne facem iluzii să ne ascundem după formule. Este o alianţă toxică şi din păcate în această alianţă toxică nu câştigaţi dumneavoastră sau noi, că şi eu sunt liberal, câştigă PSD. O arată şi primul an de guvernare alături de ei şi o va arăta şi continuarea acestei situaţii”, a afirmat Stelian Tănase.

Potrivit acestuia, PSD a şters identitatea PNL.

„Nu veţi câştiga în faţa PSD. Vă v-a înghiţi şi deocamdată primul efect este că a şters identitatea PNL pe spatele propriei sale identităţi. Nu aveţi mesaj, nu vă vedeţi. Motivul este simplu: pentru că temele mari şi discursul esenţial îl ţine PSD, dumneavoastră staţi alături ca nişte şcolari ascultători şi care speraţi să beneficiaţi de această situaţie, fiecare în parte, ca să nu zic mai mult. Cred că trebuie să regândiţi această strategie, care este perdantă. Cred eu. Este o opinie. De aia nu intru în partid, pentru că vreau să am opinii”, a susţinut Stelian Tănase.

Politologul a apreciat că ar fi nevoie de un congres extraordinar al PNL.

„Alegerile nu sunt departe. Cred că un congres al PNL extraordinar ar putea să aducă acele clarificări pe care trecutele congrese nu le-au adus pentru că le-au amânat şi să intraţi cu curaj în campanie, pentru că, după părerea mea, PSD este un partid de bătut, dar trebuie făcute lucrurile care din punct de vedere raţional sunt obligatorii şi nu aşteaptă”, a spus Stelian Tănase, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare