Premieră pentru țara noastră! Ministrul Economiei pregăteşte o nouă schemă de ajutor de stat

Ministerul Economiei pregăteşte o nouă schemă de ajutor de stat pentru marea industrie. Anunţul a fost făcut de către ministrul Florin Spătaru. 

„Peste 1 miliard de euro pentru sectoarele energointensive. Ministerul Economiei pregăteşte o nouă schemă de ajutor de stat pentru marea industrie.

Vom lansa o nouă schemă de ajutor de stat pentru repornirea motoarelor industriei din România.Sprijinul de la stat va viza acoperirea costurilor suplimentare generate de creșterile prețurilor la energie și gaz și transformarea în producție industrială verde prin electrificare și/sau utilizarea hidrogenului produs din surse regenerabile de energie și a hidrogenului electrolitic.

Este o măsură necesară solicitată de marii consumatori afectați de crizele suprapuse din ultimii ani, crize care au dezechilibrat enorm piața industrială.

Tocmai de aceea, în perioada imediat următoare, vom continua organizarea de întâlniri şi dezbateri cu reprezentanții sectoarelor industriale energointensive pentru ca măsurile pe care le vom întreprinde să fie în concordanță cu nevoile reale ale acestor mari companii. Am mizat întotdeauna pe transparență şi colaborare cu toți stakeholderii din piață pentru ca măsurile pe care le vom lua să fie eficiente şi sustenabile”, a anunţat ministrul Florin Spătaru.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare