sursa foto:  gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă: ‘Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale’

Premierul României, Nicolae Ciucă, le-a transmis un mesaj tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României.

1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și săvârșită doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale. Voința exprimată la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia a desăvârșit în mod democratic, unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România. Marea Unire este încununarea victorioasă a voinței românilor și rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă și necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm.

Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de neprețuit ale națiunii noastre, care ne inspiră și ne motivează să mergem mai departe.

La mulți ani, dragi români!
Trăiască România! 
#NicolaeIonelCiuca #1Decembrie #ZiuaNationalăaRomaniei”, spune premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare