sursa foto:  news.ro

Premierul Nicolae Ciucă: ‘România valorifică oportunitățile excelente oferite de cooperarea economică și politică cu Egiptul. Țara noastră s-a situat în prima linie a eforturilor de combatere a crizei alimentare’

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis în cadrul vizitei oficiale efectuate în Egipt, că România valorifică oportunităţile excelente oferite de cooperarea economică şi politică cu Egiptul şi le concretizează în proiecte de dezvoltare menite să aducă prosperitate ţărilor noastre.

România valorifică oportunitățile excelente oferite de cooperarea economică și politică cu Egiptul și le concretizează în proiecte de dezvoltare menite să aducă prosperitate țărilor noastre.
Mi-am exprimat, în cadrul întrevederii pe care am avut-o cu prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, dorința de a accelera colaborarea și de a încuraja oamenii de afaceri din cele două țări să inițieze proiecte comune, în special în parteneriat public-privat, cu atât mai mult cu cât atât România, cât și Egiptul sunt porți de acces către cele mai importante piețe economice integrate: Uniunea Europeană, respectiv Zona continentală africană de liber schimb.

România oferă posibilități economice foarte diverse, fiind una dintre cele mai dinamice și competitive economii din Uniunea Europeană, în anul 2022.

Egiptul este principalul partener comercial al României din întreaga regiune a Orientului Mijlociu și Africa și ocupă un loc important printre partenerii noștri comerciali la nivel global, cu un volum al schimburilor comerciale ce a depășit 1,1 miliarde de dolari în 2022.
România s-a situat în prima linie a eforturilor de combatere a crizei alimentare, în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei – peste 11,7 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat România, inclusiv către țările africane, și continuăm să depunem eforturi pentru a ne dezvolta capacitățile de infrastructură. Explorăm modalități de îmbunătățire a cooperării dintre Portul Constanța și Portul Alexandria și de creștere a colaborării noastre în domeniile comerțului, energiei, agriculturii și securității alimentare, transporturilor, managementului resurselor de apă și conservării biodiversității, tehnologiilor digitale, cercetării, educației.”, a transmis premierul, după întâlnirea cu omologul egiptean, la Cairo.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare