sursa foto:  cursdeguvernare.ro

Președintele CCR, Marian Enache, își dorește o deschidere mai mare a Curții Constituționale în raport cu celelalte autorități publice

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis, duminică, cu ocazia Zilei Justiţiei, că își dorește o deschidere mai mare a Curții Constituționale în raport cu celelalte autorități publice și cu reprezentanții tuturor profesiilor juridice.

 

 

 

„În prima duminică din luna iulie aniversăm Ziua Justiției. Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept, fiind și un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale.

La ceas aniversar, le urez mult succes tuturor profesioniștilor dreptului care contribuie, prin activitățile lor specifice, la o mai bună administrare a justiției!

În scopul creșterii calității actului de justiție constituțională și pentru o mai bună explicare a deciziilor Curții, dar și pentru ca instanța noastră de contencios constituțional să cunoască mai bine preocupările din domeniul celorlalte profesii juridice, îmi doresc o deschidere mai mare a Curții Constituționale în raport cu celelalte autorități publice și cu reprezentanții tuturor profesiilor juridice. Justiția vizează drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor, precum și interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiție dreaptă. Așa cum se exprima un mare gânditor, judecătorul trebuie întotdeauna „să asculte politicos, să răspundă cu înțelepciune, să cântărească prudent și să decidă imparțial”, se arată în mesajul transmis de președintele CCR, Marian Enache

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare