sursa foto:  Getty Images

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu: Astăzi este o zi importantă pentru ţara mea şi pentru Europa

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis joi, timpul ceremoniei de întâmpinarea a invitaţilor la evenimentul găzduit de ţara sa, că situaţia din Ucraina, dar şi problemele legate de energie, securitate şi interconectivitate se vor afla pe agenda de discuţii a Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE).

 

 

 

‘Astăzi este o zi importantă pentru ţara mea şi pentru Europa. Abia aştept să găzduiesc preşedinţii şi premierii statelor din comunitatea politică europeană. /…/ Avem multe subiecte pe care trebuie să le discutăm. Desigur că vom vorbi despre situaţia din Ucraina, restaurarea păcii pe continent se află pe agenda noastră. Trebuie să reconfirmăm susţinerea faţă de Ucraina în rezistenţa sa în faţa agresiunii ruse”, a spus Maia Sandu, citată de MOLDPRES.

Potrivit acesteia, în cadrul întâlnirilor bilaterale va discuta şi despre aderarea Republicii Moldova la UE. ”Angajamentul nostru e să pregătim ţara pentru aderare şi voi îndemna liderii europeni să susţină acest plan şi să iniţiem negocierile cât mai curând posibil”, afirmat Maia Sandu.

Reuniunea este programată să înceapă la ora 12.00, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare