sursa foto:  justitiecurata.ro

Prima termocentrală din România care se închide din lipsă de cărbune

Liderul Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, Cristian Iștoc, avertizează că Termocentrala Mintia se va închide din lipsă de cărbune, iar Hunedoara va fi ștearsă de pe harta energetică a României.

Cristian Iştoc avertizează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ”România va fi ştearsă de pe harta energetică a Europei”.

”Termocentrala Mintia se va opri din nou din lipsă de cărbune. Guvernul Orban pare incapabil să asigure funcţionarea în siguranţă a SEN, motiv care duce la importuri tot mai mari la energia electrică. Atât guvernul Orban cât şi MEEMA sunt responsabili pentru acest faliment naţional. Hunedoara va fi astfel ştearsă de pe harta energetică a României la fel cum România va fi ştearsă de pe harta energetică a Europei. Ruşine guvernanţilor”, a scris Iştoc pe Facebook, sâmbătă seară.

 

Liderul Sindicatului Solidaritatea mai arat că ”opririle sunt tot mai dese pe mandatul PNL, iar Deva tot mai des fără apă caldă”.

 

”Primăria Deva gira ministerul Energiei pe mandatul PSD cu privire la funcţionarea Termocentralei Mintia. Opririle sunt tot mai dese pe mandatul PNL, iar Deva tot mai des fără apă caldă. Promisiunile premierului şi cele ale vicepremierului au rămas simple vorbe. PNL a ajuns să ne ducă înainte de 1986, anul în care comuniştii furnizau energia termica în sistem centralizat pentru municipiul Deva. Cu o singură oprire programată în luna august pana în anul 2007. În 2020 nu ştim când curge apa caldă la robinete. Ruşine d-le Orban, cu aşa program de guvernare poate ne întoarcem în 1900 toamna”, a mai scris Iştoc.

 

Cristian Iştoc a declarat că Termocentrala Mintia va fi oprită chiar în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

”Termocentrala Montia va fi oprită în această noapte, la ora 1.00. Peste 4.700 de apartamente din Deva vor fi afectate de această decizie, dar şi câteva instituţii tot din Deva. Motivul opririi este lipsa stocului de cărbune. Înca din toamnă am făcut demersuri să ni se asigure stocuri de la rezerva de stat, stocuri care ar fi asigurat funcţionarea în aceste perioade în care apar calamităţi naturale. Acum avem zero stocuri”, a declarat Iştoc care a precizat că termocentrala va rămâne închisă cel puţin până miercuri.

 

Prefectura judeţului Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care arată că oprirea activităţii Termocentralei Mintia are legătură cu inundaţiile puternice din Valea Jiului, de vineri.

 

”În urma inundaţiilor puternice care au avut loc în Valea Jiului în urmă cu mai puţin de 48 de ore, specialişti în minerit au hotărât ca activitatea în subteran să fie oprită pentru câteva zile pentru a evita afectarea locurilor de muncă din subteran. În consecinţă, aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia va fi oprită până aproximativ în jurul datei de 1 iulie. Decizia a fost luată ca urmare a pericolului iminent la care s-ar fi expus toţi cei care lucrează la minele din bazinul carbonifer Valea Jiului. În acest context, îl informăm pe domnul Cristian Iştoc, un lider de sindicat de la termocentrala Mintia, că fenomenele meteo extreme care au afectat atât oraşul Lupeni cât şi alte localităţi din zona de vest a depresiunii Petroşani nu au fost determinate nici de guvernarea actuală, nici de oamenii politici”, transmite Prefectura Hunedoara.

 

Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara dau asigurări că sistemul energetic naţional este funcţional şi că Hunedoara nu va fi ştearsă de pe harta energetică a României.

 

”În final, îi informăm pe toţi hunedorenii că judeţul nostru nu va fi şters de pe harta energetică a României şi nici ţara noastră nu va dispărea din producţia de energie a Europei, aşa cum transmite liderul de sindicat. Sistemul energetic naţional va funcţiona în continuare chiar dacă suntem afectaţi pe moment de probleme tehnice, cauzate de dezlănţuirea naturii”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Hunedoara.

Citește și:

Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL

Cine sunt milionarii care și-au construit un palat în cartierul Primăverii, lângă reședința lui Klaus Iohannis

Marcel Vela a promis: Ne-a asigurat că până la data de 1 septembrie va fi adoptată

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare