Primele efecte ale deprecierii leului: Vor fi scumpiri în lanț! Care sunt produsele vizate?

Deprecierea leului nu poate aduce decât efecte negative asupra bugetului populației românești. Se anunță un val de scumpiri. 

Președintele Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3 că:

„Este greu să dau un procent acum, dar este cert că această criză politică din România și deprecierea cursului valutar va influența foarte mult costurile și prețurile produselor alimentare.

Importăm o cantitate foarte mare de carne de porc, fiind consumatori recunoscuți, undeva la 85 spre 90%, procent care se datorează pestei porcine din România. Pe de altă parte, vom importa grâu de panificație neavând capacitatea și nici posibilitățile financiare să aprovizionăm societățile de morărit și panificație cu materie primă de la o recoltă la alta – am exportat toată cantitatea de grâu, acum vom importa cantitate de grâu necesară pentru perioadă următoare și influența cursului valutar se va vedea. Se scumpește pâinea, sigur că da.

Importăm legume și fructe de la sfârșitul lui octombrie și până undeva la sfârșitul lui martie, deci prin aceste importuri, fie că discutăm despre euro, fie că discutăm despre dolar, prețul va fi influențat și, având doar câțiva jucători pe piață, vor profita de această situație”

 

Vezi și:

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare