sursa foto:  romaniatv.net

Primele precizări ale DSU după cutremurul din Oltenia de astăzi: Nu au fost identificate probleme

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că în urma cutremurului puternic din județul Gorj nu au fost raportate pagube materiale.

Luni, 20 martie, la ora 16:02:17 (ora României), s-a produs  la o adâncime de 16,1 km, în zona Oltenia, aproape de Târgu Jiu.Cutremurul s-a produs la 19km NV de Târgu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 94km E de Reșița, potrivit INFP. Seismul a fost simțit și în județul Alba și la Sibiu, potrivit relatărilor locuitorilor.

„Până acum nu au fost primite apeluri la 112 şi nu au fost identificate probleme după cutremurul produs luni după-amiaza în judeţul Gorj, a transmis ISU Gorj.

Reprezentanţii ISU Gorj au anunțat că au fost trimise pe teren echipe operative imediat după cutremur.

„În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu intensitatea de 4,9 pe Richter, la o adâncime de 15 km.
Echipaje operative din județul unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.
formații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI
❗️ATENȚIE ❗️ În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.
Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a transmis DSU, luni după-amiază, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare