sursa foto:  hotnews.ro

Întrebat de privatizarea companiilor de stat, un greu din Guvernul Cîțu a tranșat subiectul: ‘Vorbim de o listare minoritară’

Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR face o mutare fără precedent. Întrebat dacă are de gând să privatizeze vreo companie de stat, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat listarea la Bursa de Valori a uneia dintre cele mai importante companii, anume Hidroelectrica.

Virgil Popescu a explicat că vorbim de o listare minoritară, nicidecum de o privatizare, adică statul să piardă pachetul majoritar la Hidroelectrica.

Cine se uită pe Bursă vede că bursa este la cel mai înalt nivel. Companiile din zona de energie, acolo vorbesc, că restul nu vorbesc unde nu este domeniul meu, au crescut foarte mult pe Bursă.

Momentul ales este un moment foarte bun. Intenționez o listare la Bursă, nu o privatizare. Intenționez reluarea procedurii de listare la bursă a Hidroelectricii, a unui procent de 15%, aprobat prin HG de Guvernul Tudose, deci de PSD.

„Nu vorbim de pierderea pachetului majoritar”

Statul deține la Hidroelectrica un procent de 80%. Nu vorbim de pierderea pachetului majoritar. Sperăm să capitalizăm foarte mulți bani.

Privatizare înseamnă că dai pachetul minoritar de acțiuni. Noi vorbim de o listare minoritară. Vorbim în momentul de față de Hidroelectrica, atâta”, a declarat Virgil Popescu, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare