sursa foto:  mediafax

Proiect adoptat de Camera Deputaţilor! Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri în afara celor aprobate prin lege

Un proiect de lege prin care pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

 

 

 

Proiect se urmăreşte instituirea unor reglementări care să detalieze modul în care cetăţenii trebuie să îşi arate respectul pentru drapelul României şi imnul naţional, două din simbolurile naţionale ale României, conform expunerii de motive a iniţiativei legislative.

„Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege au prin regulamentele militare”, prevede proiectul de lege.

De asemenea, „în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul modifică şi completează Normele privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.157/2001, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu dispoziţiile prezentei legi”.

Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă, în calitate de for decizional. Astfel legea merge la promulgare, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare