sursa foto:  psnews.ro

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, despre puseul inflaționist: ‘Din păcate, nu se pot schimba mai radical ținând cont de prețurile la energie, care continuă să fie principalul factor inflaționist’

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat că, din perspectiva temperării inflaţiei, compensarea preţurilor la energie şi combustibili a fost o decizie bine-venită. Suciu consideră că inflaţia ar fi trecut de 20% fără această măsură.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că puseul inflaţionist nu pare să mai crească, iar tendinţa se schimbă uşor.

Din păcate, nu se pot schimba mai radical ţinând cont de preţurile la energie, care continuă să fie principalul factor inflaţionist (…) Preţurile la energie şi combustibili sunt cele care influenţează inflaţia”, a afirmat Suciu.

Acesta s-a referit şi la compensarea din partea statului 

 

Întrebat dacă există o estimare a sumelor care se compensează, Suciu a afirmat: ”Nu. Noi avem în schimb o estimare a inflaţiei, cât ar fi fost dacă nu ar fi fost compensate aceste preţuri. Am fi avut o inflaţie de 20%, ar fi trecut cifra de 20%. Deci, din perspectiva aceasta a temperării inflaţiei, a fost o decizie bine-venită, nu avem estimarea de costuri”, a mai afirmat Suciu.

Suciu a adăugat că, spre finalul anului, inflaţia va începe să scadă, apropiindu-se de prognoza de 13,9, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare