sursa foto:  agerpres.ro

Radu Oprea: ‘Singura variantă pentru USR PLUS este ca ă fie de acord cu constituirea acestei comisii de anchetă referitoare la datele privitoare la numărul deceselor din România’

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a lansat o solicitare către reprezentanții USR PLUS să voteze în Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la raportările referitoare la evoluţia pandemiei de COVID-19, adăugând că aceasta este o datorie faţă de cetăţeni.

El a amintit că reprezentanţii PSD în Birourile permanente au solicitat ca acestea să se reunească luni, la ora 12,30.

„Să se reunească Birourile permanente pentru a avea pe ordinea de zi constituirea comisiei parlamentare de anchetă referitoare la măsluirea datelor publice referitoare la pandemie. A fost o avalanşă de autodenunţuri în ultima perioadă, am văzut declaraţia ministrului Voiculescu care spunea că au fost mermelite datele. Am văzut apoi declaraţia vicepremierului care răspunde de acest domeniu de Sănătate, Dan Barna, care spunea că au fost cosmetizate cifrele. Singura variantă pentru USR PLUS este ca astăzi, în şedinţa Birourilor permanente reunite, să fie de acord cu constituirea acestei comisii de anchetă şi cu suplimentarea referitoare la datele privitoare la numărul deceselor din România”, a afirmat Oprea, într-o conferinţă de presă, după reuniunea Biroului Politic Naţional al PSD.

În opinia sa, votarea înfiinţării acestei comisii de anchetă reprezintă singurul fel în care USR PLUS poate arăta că este „consecvent, cu transparenţa pe care tot o clamează”.

„Nu este o datorie faţă de PSD, este o datorie faţă de cetăţenii României. Trebuie să vină astăzi şi să voteze constituirea acestei comisii de anchetă pentru aflarea adevărului pe care tot îl clamează”, a menţionat Radu Oprea, conform agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare