sursa foto:  rfi.ro

Raluca Turcan: ‘Aproape că mă doare capul când aud iarăși demagogia unor oameni politici’

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan a afirmat că ”au fost zile în care PSD a blocat în Parlament proiecte, legi atât de importante pentru gestionarea sănătății publice încât pur și simplu mă îngrozeam”.

 

„Aproape că mă doare capul când aud iarăşi demagogia unor oameni politici, politicieni, cum că în loc să se ocupe de lucruri importante Guvernul e preocupat de alegeri. În primul rând mandatele aleşilor locali au expirat, printr-o lege mandatele au fost prelungite.

Dragii colegi PSD cu majoritate în Parlament au hotărât că data alegerilor o stabileşte Parlamentul, Guvernul se ocupă de pregătirea alegerilor. Aşadar, dacă nu mai pot de grija acestor alegeri, atunci foarte bine, din secunda zero în care le-a venit această idee a amânării alegerilor – dacă nu e doar o hârâială din asta politică pe care pe unii îi costă şi timp şi nervi şi bani – ar fi trebuit să se ducă în Parlament şi să spună: prelungim mandatele aleşilor locali”, a afirmat Turcan.

 

 

 

Ea a spus că, pe fond, este vorba de un subiect fals al unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile.

 

 

„De fapt, pe fond, tot acest discurs şi subiect fals adus în opinia publică vine din partea unor aleşi locali PSD care ştiu că pierd alegerile, în frunte cu d-na Firea, mai sunt câţiva din consilii judeţene şi ce spun ei: dacă mai tragem de timp şi – ferească Dumnezeu cu ajutorul lor, că aproape au format o alianţă, alianţa PSD şi COVID, au lovit la fel de tare în România – deci dacă această alianţă PSD – COVID mai trage tare în Guvern şi sfidează cetăţenii ameninţându-le sănătatea publică, atunci oamenii o să dea vina pe cei care sunt la putere şi o să mai câştige o mână de voturi.

Le-am spus-o şi o repet: pentru un dram de voturi amanetează sănătatea publică, pierd timp preţios în gestionarea unor lucruri vitale pentru viaţa de zi cu zi a fiecărui om pentru că acest Guvern, dincolo de criza sanitară, a luat nişte decizii economice pe care guvernele anterioare nu le-au luat în 30 de ani”, a adăugat Raluca Turcan.

 

 

 

Vicepremierul a mai spus că PSD a blocat în Parlament proiecte importante pentru gestionarea sănătăţii publice.

 

 

 

„Vreau să vă zic au fost zile în care PSD a blocat în Parlament proiecte, legi atât de importante pentru gestionarea sănătăţii publice încât pur şi simplu mă îngrozeam, ca mamă, ca femeie, ca om politic, cum poate cineva cu responsabilitatea unui vot să întârzie o oră, o zi, două zile o măsură care salva mii de vieţi şi care chiar a omorât sute de oameni, pentru că în acea perioadă practic oamenii nu au mai avut nicio regulă şi astăzi avem această creştere a numărului de îmbolnăviri şi a numărului de decese tocmai pentru că unii oameni, cu cinism, nu au ţinut cont de absolut nimic sfânt în lumea asta”, a subliniat Raluca Turcan.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare