sursa foto:  B1.ro

Raluca Turcan iese la rampă! ‘Un salariu minim nu se creşte din pix’

Vicepremierul propus în Guvernul Orban, Raluca Turcan, afirmă că nu preşedintele Klaus Iohannis a făcut structura Executivului şi crede că s-ar putea obţine o majoritate parlamentară care ”să se poată uni şi în perspectiva unor alegeri anticipate”. 

”Preşedintele nu a făcut structura Guvernului, ci a existat o consultare în care premierul desemnat Ludovic Orban i-a prezentat numele la care s-a gândit pentru a ocupa funcţiile guvernamentale. (…) Ca să ajungem la o Românie normală (…) trebuie ca, după înlăturarea acestui guvern, să pui ceva în loc, bază pentru o reconstrucţie ulterioară”, a declarat Raluca Turcan, joi seară, într-o emisiune la B1 TV.

Turcan spune că nu exclude la PNL să obţină o majoritate parlamentară care să sprijine Guvernul în luarea unor măsuri administrative, dar care ”să se poată uni şi în perspectiva unor alegeri anticipate”, care ar putea avea loc anul viitor.

De asemenea, liderul liberal spune că primele măsuri pe care trebuie să le ia viitorul Executiv sunt rectificarea bugetară, întrucât nu sunt fonduri pentru plata unor indemnizaţii, legea bugetului de stat pentru anul viitor, nominalizarea unui comisar european, ”blocată din ambiţia doamnei Viorica Dăncilă de a-şi numi prietena într-o funcţie pentru care nu îndeplinea criteriile de integritate”, precum şi măsuri în domeniul educaţiei şi organizarea examenului de rezidenţiat.

Turcan a subliniat că este important ca Executivul să fie ”învestit cât mai repede”.

Raluca Turcan a declarat, totodată, că salariul minim nu se creşte ”din pix, în biroul unui ministru”, subliniind că PNL susţine majorarea veniturilor, însă doreşte ca măsurile de acest gen să aibă susţinere în economie.

„Un salariu minim nu se creşte din pix, într-un birou de ministru. Sunt nişte indicatorii care cu toţii trebuie să contribuie, astfel încât mediul privat să nu se blocheze. Mai mult, poţi să ajungi la inflaţie, adică ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile. (…) Ceea ce s-a dat cu o mână s-a luat cu două, exact aşa se poate întâmpla dacă salariul minim nu are o ancorare în economia reală”, a mai spus vicepremierul desemnat.

Aceasta a reafirmat că ”tot ceea ce înseamnă majorare de pensii nu este afectată” de programul PNL, dar viitorul guvern doreşte ”sustenabilitate pe termen lung” atunci când se fac majorările de venituri.

„Legea pensiilor se respectă şi susţinem majorarea pensiilor exact cum prevede legea actuală, în raport cu rata inflaţiei şi cu salariul mediu”, a explicat Turcan.

Aceasta a subliniat că şi programul de majorări salariale va fi respectat, însă sunt categorii de bugetari ”care trebuie să se teamă”, ea referindu-se aici la cei care sunt angajaţi pe criterii politice, a căror singură calitate este ”apartenenţa la un clan clientelar”.

În ceea ce priveşte negocierile politice pentru susţinerea Guvernului Orban, Raluca Turcan susţine că PNL ”ştia foarte bine” că după trecerea moţiunii de cenzură, Pro România va avea o altă abordare, dar şi că armonizarea proiectelor tuturor celor care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură ”nu reprezintă un demers imposibil”.

Întrebată despre calendarul votării Guvernului, Turcan a spus: ”Ne aşteptăm la ce e mai rău, nu s-a schimbat deloc abordarea abuzivă din perioada domnului Dragnea”, informează news.ro

Vezi și

Veste bombă! Se dau noi tichete- Cine sunt beneficiarii

Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare