sursa foto:  facebook.com

Rareș Bogdan, mesaj pentru românii din diaspora: ‘Au fost principalul investitor în România ultimilor 10 ani. Dacă nu le folosim experiența și dorința de implicare, suntem nebuni de legat!’

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și lider al delegației române din PPE a transmis pe pagina sa de Facebook, un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni.

”Frați români de pretutindeni, la mulți ani! Meritați ce e mai bun!
Ziua românilor de pretutindeni ar trebui sărbătorită în fiecare clipă. Ei sunt jumătate din inima noastră. Nu sunt doar exemple de curaj, pentru că și-au luat destinul în propriile mâini și au plecat în străini, să clădească un viitor copiilor lor, departe de vatra strămoșeasca. Românii din diaspora sunt și dascăli de bune practici, dacă avem inteligența de a-i asculta.
Nu le-a fost ușor, și-au simțit inima sfâșiată de dor, de umilință, de sentimentul excluderii, dar munca și seriozitatea lor, ambiția de a arăta că pot reuși le-au adus respectul comunităților în care trăiesc acum. Fără să cunoască nicio literă din abecedarul antreprenoriatului, a responsabilității muncii, le-au învățat, au devenit competitivi pe piețe cu concurență criminală. Și suntem atât, atât de mândri de ei! Au reușit în viață! Martore sunt zecile de miliarde de euro trimise acasă pentru a-și ajuta familiile deznădăjduite și a pune bazele unor mici afaceri.
Românii din diaspora pot fi considerați un motor de dezvoltare, prin experiența reușitei și faptul că au fost principalul investitor în România ultimilor 10 ani. Dacă nu le folosim experiența și dorința de implicare, suntem nebuni de legat! Avem un diamant gata șlefuit, mai trebuie să-l punem în valoare. Să-i ascultăm, deoarece au văzut, au muncit, au reușit în societăți unde orice pas greșit te exclude! Au rezistat eroic și ne pot fi profesori de civilizație! Ei sunt vitali pentru proiectele din România, așa cum sunt irlandezii și polonezii din SUA pentru țările lor.
Frați români care îi priviți, uneori, cu neîncredere, pe motiv că nu plătesc taxe în România, stați un pic și cugetați! Ei sunt familiile noastre. Din afacerile construite în România au fost achitate taxe sociale și impozite, iar ajutorul dat familiilor le-au salvat pe acestea de la ruină. Există cineva, în această țară, care nu are un frate nepot, mamă, fiică în lumea largă?
Dragii niștri, știm problemele pe care le întâmpinați la emiterea actelor, am aflat de aberația cu „copiile semnate” și aduse personal, știm că sunt locuri unde pașapoartele înregistrate în luna mai vă ajung în mână în decembrie/ianuarie. Am aflat și altele, multe altele, dar vă spun clar și răspicat, NU vor rămâne așa! Sunt multe aspecte pe care nu le-am cunoscut și mă bucur că ai mei colegi din Diaspora Liberală, din Organizația PNL Diaspora m-au informat. Le mulțumesc! Sunt prea multe reguli bizare care, în loc să ajute și să sprijine încurcă sau blochează nepermis. Prea mulți suferă din cauza unor proceduri stupide sau unor încremeniri în sisteme învechite!
PNL a fost și este apărătorul și promotorul intereselor Diasporei. Fără susținerea fraților noștri, dreapta românească ar fi fost mult mai slăbită. Ei merită respect, atenție, prețuire. Am înființat în cadrul PNL un departament pentru rezolvarea problemelor românilor plecați în străinătate, iar în fiecare județ unde liberalii au președinte de CJ vor exista structuri de specialitate. Este vorba de Arad, Alba, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Giurgiu, Iași, Ilfov, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea. Și e doar începutul!
Proiectele PNL pentru diaspora sunt extrem de generoase. Timpul o va arăta, vor fi fapte, nu vorbe! Să avem cu toții încredere!
La mulți ani, copii ai României, inima noastră care bate departe!
La mulți ani, ființe de lumină!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare