sursa foto:  radio.ubbcluj.ro

Regele Charles va veni în România- Proprietățile pe care le deține suveranul în țara noastră

Conform programului oficial, Regele Charles va fi primit, vineri după amiază, la Palatul Cotroceni, de Președintele Klaus Iohannis.

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a spus  ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita – n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a a adăugat diplomatul britanic.

De mai bine de două decenii, moştenitorul coroanei britanice a venit aproape anual în România de care, după cum el însuși o spune, este îndrăgostit. Charles a pus satul Viscri pe harta turistică a Europei și s-a transformat în cel mai mare ambasador al turismului românesc. Totodată, fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat mai multe proprietăți în România și a înființat chiar și o fundație în țara noastră.

În România, Suveranul Marii Britanii deține nu mai puțin de 10 proprietăți. Cea mai cunoscută este cea de la Viscri, iar prima proprietate ar fi fost achiziționată în 2003. Care sunt celelalte proprietăți:

– Conacul Apafi în localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu

– locuinţa din Viscri, judeţul Braşov

– patru case în Valea Zălanului, judeţul Covasna

– patru case în satul Breb din judeţul Maramureş

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare