sursa foto:  protv.ro

România ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de Covid pe zi! Medicul Virgil Musta: ‘Marea majoritate a cazurilor vor fi cu tulpina Omicron’

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția că numărul de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 s-ar să crească rapid și în România pentru că transmiterea este una comunitară.

 

Întrebat cum vede prognozele potrivit cărora România ar urma să ajungă curând la 20.000 de cazuri depistate pe zi, medicul a explicat: „Da, este posibil ca numărul de cazuri să crească foarte rapid pentru că transmiterea este comunitară și contagiozitatea acestui virus este foarte, foarte mare. Vedem și ce se întâmplă în Europa de Vest, unde valul a început deja de o lună. Sunt țări în care zilnic au fost 100.000, 200.000, chiar 300.000 de cazuri, probabil că și noi ne vom confrunta cu un val foarte, foarte mare de îmbolnăviri, dar avem speranța că nu sunt la fel de severe”.

Nu știu dacă avem chiar capacitatea țărilor din vestul Europei, de aceea foarte probabil că noi nici n-o să avem depistate atât de multe cazuri, dar formele ușoare și asimptomatice probabil nu se vor testa, așa că e important să reușim să depistăm formele medii și severe, care necesită intervenție medicală”, a adăugat Virgil Musta.

Secvențierea, a continuat el, este scumpă și ar fi fost importantă în prima fază a valului.

 

Secvențierea este scumpă și nu este la îndemâna oricărui laborator sau centru de recoltare. De aceea, eu cred că secvențierea era importantă în prima fază a acestui val pandemic, până când transmiterea este comunitară. Noi avem deja transmitere comunitară, deci cel mai probabil marea majoritate a cazurilor vor fi cu tulpina Omicron”, a mai afirmat Virgil Musta, la B1TV,

Despre situația de la Timișoara, el a spus: „Din păcate, și la noi sunt multe cazuri. Ați văzut, permanent ne menținem undeva prin top, dar forme severe pe moment nu sunt. Foarte probabil că cei care sunt depistați la ora actuală sunt persoane tinere, cu forme ușoare și vom vedea dacă vom ajunge și la forme severe de boală. Până în momentul de față, există locuri atât în spital, cât și în secția de Terapie Intensivă”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare