România ar putea rămâne fără medici! Președintele Colegiului Medicilor: ‘Aproape un sfert din medicii României ar pleca din România. Salariile sunt al treilea motiv’

Președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, despre situația spitalelor și tendința de emigrație a medicilor din România.

 

Președintele Colegiului Medicilor a declarat că un studiu arată că aproape un sfert din medicii României ar pleca din țară.

Am întrebat dacă ați avea de gând să plecați din România. Vorbim de medici care profesează în România de ceva timp, deci au o stabilitate financiară, au o stabilitate socială. Ei bine, răspunsul a fost cutremurător. Aproape 25%, aproape un sfert din medicii României, ar pleca din România. Am întrebat de ce. Prima cauză este infrastructura medicală precară. Al treilea motiv sunt salariile. Al doilea se referă la recunoașterea socială a profesiei”, a declarat Daniel Coriu.

”Doctorul român dorește să practice medicina în condiții de deplină siguranță”

Asta cu plata rămâne pe locul 3, ceea ce este total diferit față de acum 10 sau 15 ani, când veniturile erau principala prioritate. Acum, nu, se schimbă, e vorba de infrastructură medicală. De ce? Pentru că doctorul român dorește să practice medicina în condiții de deplină siguranță, actul medical să fie în deplină siguranță pentru pacient, dar și pentru medic. Recunoașterea socială – dorim să nu mai fim blamați”, a continuat el.

Dr. Daniel Coriu susține că „noi nu avem nevoie de spitale peste tot”.

Vedeți dumnevoastră, noi avem cel mai mare număr de spitale din Europa, printre țările cu cel mai mare număr de spitale din Europa. Nu este foarte în regulă acest lucru, 42% din resursele bugetului sanitar merg spre spitale, nu este în regulă. Acest buget ar trebui să meargă predominant spre medicina primară și spre medicina de ambulator, deci noi trebuie să facem ceva. De ce? Pentru că noi dorim să avem un spital în fiecare localitate – nu ne putem permite să avem doctori pentru aceste spitale”, a mai spus președintele Colegiului Medicilor, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare