sursa foto:  gov.ro

Ruptură în Coaliție, pe tema majorării alocațiilor! Raluca Turcan îl contrazice pe Dan Barna și îl acuză de politicianism! Trebuie să spună de unde vin banii!

După ce Dan Barna a afirmat că banii pentru majorarea alocațiilor, de la 1 iulie, sunt prevăzuți în Bugetul pe 2021, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, l-a contrazis pe vicepremierul USR-PLUS.

Mai mult, Raluca Turcan l-a acuzat pe Barna că face declarații pentru a câștiga capital politic.

Potrivit șefei Muncii, suma de 2 miliarde de lei nu a fost prevăzută în Bugetul pe 2021.

Este o chestiune de decizie politică. În momentul de față, pentru alocații, alocăm deja 1% din PIB. 

Cei 2 miliarde de lei nu sunt prevăzuți”, a afirmat Raluca Turcan.

Dacă Dan Barna susține că au fost alocați de la 1 iulie, trebuie să-mi și arate banii. E un proiect de lege în Parlament, iar ping-pong-ul politicienilor pe acest subiect nu este bun. În construcția bugetară, până la rectificare, cei 2 miliarde de lei nu sunt prevăzuți pentru plata alocațiilor. Bugetul este pe plata a 1 % din PIB, dar în care nu este prevăzută majorarea. Fie se prorogă acest termen, dacă nu sunt bani, fie se iau din altă parte la rectificarea bugetară. Dincolo de politicianism, avem obligația să spunem de unde vin cei 2 miliarde de lei pentru majorarea alocațiilor”, a precizat Turcan.

Vezi și EXCLUSIV PSD-ul pregătește un proiect alternativ pentru reforma pensiilor! Vasile Dîncu: Trebuie să construim un sistem românesc, propriul sistem

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare