sursa foto:  salvamont romania

Salvamont România, apel de ultimă oră privind numărul de accidente montane: Împreună trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră

Salvamont România a făcut un nou apel pe pagina sa de facebook pentru reducerea numărului de accidente montane, având în vedere că luna august este ce mai grea din an. Salvamontiștii au precizat că împreună trebuie să conştientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor.

 

 

 

„Dragi prieteni ai muntelui și ai SALVAMONT România, suntem in luna August, cea mai grea lună din an pentru salvamontiști, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.
Împreună trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente.

Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicații Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm permanent să menținem, la cele mai înalte standarde de calitate, desfășurarea activității de salvare din munți.

SALVAMONT România a lansat proiectul ”-1” prin care ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră, să facem in luna August un pas mic, poate cel mai mic posibil, și să reducem numărul de accidente pe munte , de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ , SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți.

Fiți alături de SALVAMONT România în campania ”-1” și haideți să câștigăm împreună măcar un zâmbet pe fața unui turist, a familiei și prietenilor lui.

Cifrele lunii August 2021 :
– 508 persoane accidentate pe munte
– 199 de persoane predate ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV
– 6 persoane decedate pe munte predate serviciului IML

SALVAMONT România, salvatorii în roșu – culoarea salvatorilor de vieți, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!”, a transmis SALVAMONT România pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare