sursa foto:  Getty Images

Se încing spiritele la nivel mondial! Recep Erdogan, atac devastator la adresa Rusiei: ‘Turcia nu recunoaște anexarea Crimeii. Restituirea Crimeei Ucrainei este o cerință a dreptului internațional’

Se răcesc relațiile dintre Turcia și Federația Rusă? Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat poziția Turciei potrivit căreia Ankara susține integritatea teritorială a Ucrainei și respinge anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

 

Erdogan a declarat într-un mesaj video la cel de-al doilea summit al Platformei Crimeea de la Kiev că peninsula Crimeea trebuie să fie returnată Ucrainei, potrivit agenției de stat Anadolu, confom de CNN, citează G4media.ro.

Restituirea Crimeei Ucrainei, din care face parte inseparabilă, este în esență o cerință a dreptului internațional”, a afirmat Erdogan

Erdogan a declarat că Ankara va continua să sprijine Platforma Crimeea, care a fost înființată pentru a rezolva problema Crimeii prin mijloace pașnice.

Turcia nu recunoaște anexarea Crimeii și a declarat deschis încă din prima zi că acest pas este ilegitim și ilegal. Aceasta este o poziție de principiu care are nu numai fundamente juridice, ci și morale”, a subliniat el.

Erdogan a adăugat că protejarea integrității teritoriale, a suveranității și a unității politice a Ucrainei este „critică”, nu doar pentru securitatea și stabilitatea regională, ci și pentru cea globală.

Asigurarea siguranței și bunăstării compatrioților noștri tătari din Crimeea se numără, de asemenea, printre prioritățile Turciei”, a spus el.

Vezi și:

Turcia lansează acuze dure: ‘Există în Occident mai multe țări care doresc ca războiul să continue în Ucraina. Sunt state membre ale NATO’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare