Se rupe în două noul PNL?

Visul frumos s-a terminat, cam așa sună prăbușirea lui Vasile Blaga, cel care pe 26 iulie 2014, renunța la PDL în favoarea PNL pentru a crea marele partid de Dreapta, partid care ar fi trebuit să conducă România în următorii ani, conform planului său.

Ajutat de DNA și Laura Codruța Kovesi, Blaga a demisionat, provocându-i o stare euforică Alinei Gorghiu, al cărei entuziasm se resimte și în postarea de pe facebook, ce se voia a fi gravă.

„Vom merge în continuare pe acest drum, din dorința de a reprezenta o alternativă morală și de bună credință, în fața unor politicieni care sunt gata să-și sacrifice și țara, pentru a fugi de responsabilitățile legale”, a scris juna liberală, care trebuie să se prezinte și ea la DNA în câteva zile în dosarul Vlasov.

Vezi și 10 lucruri mai puțin știute despre Laura Codruța Kovesi

Au trecut doi ani de la marea fuziune… pe hârtie, pentru că în realitate ai noștri vs ai voștri a rămas mereu de actualitate.

La alegerile locale, lupta a fost crâncenă între cele două tabere (ne)fuzionate, dar loviturile sub centură au fost parcă mai dulci. Abia acum începe adevăratul spectacol.

Rămași fără liderul, ce trebuie să le asigure o poziție de forță în partid, foștii PDL-iști se tem că vor rămâne fără funcții sau mai grav, că vor urma drumul șefului.

Pe cealaltă parte, vechii liberali se simt încrezători și se văd deja învingători în bătălia pentru locurile de parlamentari, exprimându-și bucuria mai pe la toate colțurile.

Vezi și Evz se destramă. Pe cine va susține politic România Liberă?

În teritoriu, o parte din lideri, foști portocalii, dau deja semne de resemnare și frică și se gândesc să iasă din prim plan o perioadă, dar parcă nu le vine nici să renunțe la funcții. Deruta este mai pregnantă ca niciodată. PDL nu mai există, iar în PNL brusc se simt ca niște intruși.

Cei mai curajoși vor să salveze ce se mai poate în PNL, dându-și seama că nu prea mai au încotro să se îndrepte, în afară de partidul lui Traian Băsescu, care este undeva la 3%.

Situația este cel puțin gri pentru foștii PDL-iști, care fără cel care a pus la cale fuziunea, se simt ai nimănui. Obișnuiți să aibă mereu o locomotivă care să-i cordoneze, foștii portocolii  trebuie să găsească rapid un lider puternic sau fuziunea se va lăsă în cele din urmă cu o „excluziune”, variantă care pare să fie pe placul foștilor liberali.

(OPINIE)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare