sursa foto:  capital.ro

Secretar general al PSD: Ținând cont de vremurile dificile prin care trec comunitățile românești din Ucraina, avem obligația să fim tot timpul aproape de ele

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a vorbit la Cernăuți, cu ocazia comemorării lui Dimitrie Onciul, despre importanța susținerii comunităților românești din Ucraina.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, cu ocazia comemorării lui Dimitrie Onciul, faptul că statul român are „o datorie sfântă” de a-și proteja comunitățile din Ucraina, mai ales în contextul războiului care este acum în plină desfășurare.

„La sfârşitul acestei săptămâni am fost în Ucraina, la Cernăuţi şi apoi în comuna Straja pentru comemorarea lui Dimitrie Onciul, cel care a fost un mare istoric român, Preşedinte al Academiei Române şi un apărător al identităţii şi al neamului românesc. Sâmbătă, alături de comunitatea românească din Ucraina, am asistat la slujba de pomenire din Cimitirul Central din Cernăuţi. Împreună cu Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Ioan Stan, prof. Juravle Mihai, primarul din Straja, şi alţi distinşi invitaţi am fost bucuroşi că am putut, în ciuda condiţiilor dificile, să-i cinstim memoria marelui român, aşa cum cere tradiţia noastră creştină”, a spus Stănescu, potrivit paginii de Facebook a PSD.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare