sursa foto:  facebook

Șeful Armatei Române avertizează: Rusia bruiază comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale ale României, crescând riscul unor coliziuni între acestea

Rusia bruiază comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale ale României, crescând riscul unor coliziuni între acestea, a avertizat Generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Armatei Române.

 

 

 

“Activitățile de bruiaj ale Rusiei sunt constante, afectând comunicarea GPS și implicând, astfel, riscul producerii unor coliziuni între navele comerciale care tranzitează apele teritoriale ale României sau pentru cele care intră în zonele supuse restricțiilor de navigație menționate de Rusia, făcându-le totodată vulnerabile unor măsuri care escaladează conflictul”, a declarat Generalul Daniel Petrescu, potrivi biziday.ro.

Potrivit Generalului, există riscul real ca unele drone sau rachete să fie bruiate și să nu funcționeze corespunzător.

Totodată, Șeful Armatei Române susține că, în acest moment, finalul războiului declanșat de Rusia în Ucraina nu se întrevede, iar România și Europa trebuie să fie pregătite pentru o confruntare pe termen lung.

“Războiul s-a întors în Europa, un război ales de Rusia, un război al supraviețuității în cazul Ucrainei și o bătălie pentru menținerea valorilor noastre, ale Vestului. Nu se întrevede un sfârșit al acestui conflict la orizont, acum, deci, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor nejustificate ale Rusiei, trebuie să ne pregătim pentru o confruntare de durată cu regimul Federației Ruse”, a mai spus Generalul Daniel Petrescu, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare