sursa foto:  click.ro

Șeful Finanțelor, Adrian Câciu: ‘Această creștere de 12,5% n-a fost scoasă din joben și a existat un calcul în spate pe care nu l-am spus prezentat în spațiul public’

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a explicat cum a fost stabilit procentul de 12,5% pentru majorarea pensiilor. Răspunzând criticilor care susțin că a fost un calcul scos din joben, Câciu a explicat că a fost cea mai mare valoare suportabilă în actualul proiect de buget.

„Vreu să spun că această creștere de 12,5% n-a fost scoasă din joben și a existat un calcul în spate pe care nu l-am spus prezentat în spațiul public, dar o să o fac acum.

Interesul nostru a fost, și am spus asta clar în Coaliție, de a ne menține cel mult la nivelul deficitului la fondul de pensii din anul 2022, deci nu ne permitem să creștem deficitele la fondul de pensii ,” a explicat Adrian Câciu într-o intervenție la Realitatea Plus.

Ministrul Finanțelor a vorbit și despre scenariile exagerat de optimiste, pe care nu le-a luat în seamă.

„Au fost voci care spuneau că nu-i nicio problemă, că putem să creștem deficitul. Este o greșeală pentru România, deoarece procedura de deficit excesiv include si riscul de a nu ne încadra, ceea ce duce la suspendarea de fonduri europene. Deci regula e următoarea: nu depășim deficitul la fondul de pensii si, mai mult decât atât, veți vedea si pe bugetul din 2023 o scădere a ponderii în PIB a cheltuielilor permanente, atât a celor cu salarii dar si cei cu asistență socială”, a mai precizat Câciu, conform realitatea.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare