sursa foto:  expressdebanat.ro

Sondaj CURS: Peste 90% dintre români se consideră afectați de creșterea prețurilor

91% dintre români se consideră afectați direct de creșterea prețurilor, se arată în cel mai recent sondaj CURS.

 

 

 

În urma unui sondaj realizat în luna noiembrie, peste 90% dintre români se consideră afectați de creșterea prețurilor. Mai exact, 46% se consideră foarte afectați și 45% se consideră afectați, în timp ce o parte dintre aceștia, mai exact 2%, nu știu sau nu răspund, iar aproximativ 7% se consideră puțin afectați de creșterea prețurilor.

La întrebarea ”vă așteptați să existe creșteri de prețuri?”, românii au arătat că se tem de creșterea prețurilor pentru alimente, carburant, gazele naturale, dar și energie.

Mai mult decât atât, românii cred că principalele probleme cu care țara noastră se confruntă sunt cele legate de inflație, corupție, nivelul de trai scăzut, salarii și pensii mici, criza financiară și sănătatea.

Undeva la coada acestui clasament se află și problemele din domeniul educației.

Pe de altă parte, încrederea în instituții – partidele politice, Președinție, Parlament și Guvern – este foarte scăzută. Însă încredere majoritară au în cei de la NATO, în biserică, în pompieri, dar și în armată.

Românii mai consideră şi că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită. Doar 20% dintre aceștia consideră că statul român se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 10% nu știu, nu răspund, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare