sursa foto:  facebook

Sorin Grindeanu: ”Proiectul de buget pe 2021, e departe de a fi legal aşa cum spune domnul Cîţu”

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu a declarat că ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului României este următorul lucru: să prezinte proiectul de buget, pentru că noi ştim că, în proiectul de buget, vor fi măriri de taxe şi de impozite. 

„E departe de a fi legal, aşa cum spune domnul Cîţu, dar domnul Cîţu spune multe lucruri trăsnite. Aş vrea să vă fac o comparaţie, deşi nu îmi este la îndemnână să fac lucrul acesta, dar ceea ce a fost bine în anumite acţiuni, chiar dacă nu au fost promovate de PSD, trebuie subliniate. Anul electoral 2016, Guvernul din acea perioadă a venit şi a prezentat proiectul de buget, exact în această perioadă. Vă rog să vă aduceţi aminte.

Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului României este următorul lucru: să prezinte proiectul de buget, pentru că noi ştim că, în proiectul de buget, vor fi măriri de taxe şi de impozite. Iar noi cerem transparenţă, astfel încât românii să ştie exact ce îi aşteaptă dacă PNL va guverna din 2021”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat duminică la sediul PSD dacă ştie preverea şi articolul la care se referă Florin Cîţu conform căreia prezentarea acuum a bugetului pe anul viitor ar fi ilegală.

Acesta a adăugat că PSD va continua să ceară transparenţă din partea Guvernului Orban.

„Proiectul de buget, din toate informaţiile pe care le avem noi acum, va presupune măriri de taxe şi de impozite. De aceea se fălesc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt solicităm transparenţă. Lucru acesta pare să îi irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu cred şi nu doar eu, ci şi alţii, că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem”, a concluzionat Grideanu.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu le răspunde ironic social-democraţilor care îl întreabă de ce nu prezintă proiectul de buget, afirmând că a văzut „atât de mult zbucium în tabăra socialistă” după mesajul său pe aceeaşi temă, din ziua precedentă şi că i s-a făcut milă. El invocă o prevedere, despre care susţine că a fost introdusă tot de social-democraţi, potrivit căreia în anii în care au loc alegeri parlamentare în ultimele trei luni ale anului, proiectul de buget trebuie depus după învestirea noului Guvern.

LIberalul explică despre modificarea Legii finanţelor publice locale potrivit căreia „În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”, informează news.ro

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare