Statul oferă un nou ajutor! Mii de angajați se vor bucura de el

Statul oferă un nou ajutor pentru mii de angajați! Este vorba de o  categorie de profesori, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației, după cum arată un amendament votat în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.

Amendamentul se referă la cadrele didactice și cei din personalul administrativ fără locuință în unitatea administrativ-teritorială unde sunt angajați. Pentru aceștia, transportul va fi decontat de către angajator.

„Personalului didactic și administrativ din învățământul preuniversitar care nu dispune de locuinţă în unitatea administrativ-teritorială unde are postul i se decontează cheltuielile de transport de către angajator, din bugetul Ministerului, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației.”, arată amendamentul.

„Finanțarea de bază se asigură din bugetul de stat, pentru următoarele articole de cheltuieli, în funcție de care se calculează costul standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, după cum urmează:

d) Cheltuielile de transport pentru personalul din învățământul preuniversitar, care nu dispune de locuință în unitatea administrativ teritorială unde are postul.”, prevede articolul 132.

Actuala Lege a Educației prevede că finanțarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație, pentru cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar, conform legii, scrie playtech.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare