sursa foto:  rfi.ro

Stelian Ion sparge gheața! Cere ieșirea UDMR de la guvernare: ‘Ni s-a tot spus ”domn’le, dar mai rămâneți în această coaliție în aceste condiții?. Dar de ce să nu plece cei care nu respectă regulile’

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a reacționat dur la adresa UDMR, după scandalul provocat de tema desființării SIIJ: ”Ni s-a tot spus ”domn’le, dar mai rămâneți în această coaliție în aceste condiții?”. Dar de ce să nu plece cei care nu respectă regulile pe care și le-au asumat și tot ce au promis? Dacă tot e să vorbim așa”.

 

„Dacă renunțăm la intenții, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în privința statului de drept. (…) Eu înțeleg că poate nu-și doresc vecinii noștri să fie singuri pe aceeași linie și și-a dori să fim mai mulți, dar eu nu cred în această viziune și, strict pe acest capitol, eu nu văd din Ungaria și Polonia un model”, a mai declarat Stelian Ion.

Acesta a mai spus că lui și colegilor săi li s-a sugerat că nu mai facă atâta vâlvă pe subiectul Justiție, dar el nu va pune batista pe țambal: „Noi suntem obligați să spunem adevărul și să știe oamenii”.

 

Cine ar trebui să plece din coaliție? Cine nu respectă angajamentele asumate, spune Stelian Ion

 

Întrebat cât mai continuăm cu discuțiile pe tema desființării Secției speciale, ministrul Ion a răspuns: „Se pot duce până când Comisia Europeană – zicem la extrem, ne ducem până departe cu această ipoteză – la un moment dat e posibil să pună piciorul în prag și să înceapă o procedură de infringement. În cel mai rău caz, sper să nu se ajungă acolo”.

„Pe de altă parte, cine nu respectă regulile pe care și le-a asumat cred că trebuie să se gândească de două ori înainte de a rămâne sau nu în această coaliție. Că ni s-a tot spus ”domn’le, dar mai rămâneți în această coaliție în aceste condiții?”. Dar de ce să nu plece cei care nu respectă regulile pe care și le-au asumat și tot ce au promis? Dacă tot e să vorbim așa…

Deci eu cred că dacă e să plece cineva din această coaliție – și eu voi lupta cât pot de mult pentru a păstra această coaliție – cei care nu respectă regulile, aceia trebuie să plece din coaliție”, a mai declarat ministrul Stelian Ion, conform b1.ro.

Vezi și:

Stelian Ion: ‘Cei de la UDMR vor să ne ducă alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de UE în privința statului de drept’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare