sursa foto:  digi24

Sute de lei, pe lună, pentru acești români! Suma totală anuală este de 15.000 de euro

Rezidenţii din Italia cu o situaţie financiară precară primesc ajutoare substanţiale de la stat. De aceşti bani, care sunt oferiţi sub formă de vouchere, pot beneficia  şi unii dintre românii care muncesc în Italia.

Această țară oferă un bonus social pentru energie electrică și gaze, acesta fiind reînnoit până la finalul lunii iunie a acestui an. Pragul maxim ISEE pentru accesul la reduceri a fost stabilit la 15.000 de euro anual.

„Limita a fost mărită și pentru familiile numeroase – adică cele cu cel puțin patru copii – care pot beneficia de acest bonus dacă au un ISEE de până la 30.000 de euro”, arată rotalianul.com.

Românii care locuiesc în Italia și ar dori să beneficieze de acest bonus trebuie să știe că acordarea lui depinde de numărul membrilor familie, pragul ISEE și tipul de factură.

Bonusurile pleacă de la 39,13 euro (circa 193 de lei) şi ajung până la 64,61 euro (circa 320 de lei).

Pentru facturile la energie electrică, în perioada 1 aprilie – 30 iunie, pentru cei cu un indice ISEE de 9.530 de euro, există următoarele bonusuri sociale:

  • 49,94 euro pentru familiile cu maxim 2 persoane
  • 59,15 euro pentru familiile cu maxim 4 persoane
  • și 64,61 euro pentru familiile cu mai mult de 4 persoane

Pentru cei care au un indice ISEE situat între 9.530 și 15.000 de euro, există următoarele sume pentru bonusul social:.

  • 39,13 euro pentru familiile cu maxim 2 persoane
  • 48,23 euro pentru familiile cu maxim 4 persoane
  • și 52,78 euro pentru familiile cu mai mult de 4 persoane

Gradul de reducere a facturilor la gaz variază în funcție de categoria de utilizare, adică dacă este vorba de apă caldă și gătit, de încălzire sau de ambele, precum și de zona climatică.

În zonele cu climă mai rece, familiile beneficiază de bonusuri mai mari pentru a le ajuta să facă față condițiilor meteorologice.

Acest bonus este acordat automat din anul 2021, pentru cei care depun o declarație unică substitutivă și atestatul ISEE, acesta din urmă fiind un indicator al situației economice.

Reducerile în acest sens sunt deja trecute pe factură.

„Persoanele care primesc venitul minim garantat sau pensia socială beneficiază și ele de acces automat la acest bonus. Pentru ceilalți, pragul ISEE ce trebuie respectat este de 15.000 de euro pe an, în timp ce pentru familiile cu cel puțin patru copii este de 30.000 de euro.

În schimb, persoanele cu dizabilități fizice trebuie să depună o cerere. Toți cei care suferă de o boală gravă care necesită utilizarea unor echipamente medicale cu consum mare de electricitate pentru a se menține viața au dreptul la o reducere a facturilor”, mai arată sursa anterior citată

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare