sursa foto:  reuters

Ucraina vrea să își reconstruiască fabricile distruse de bombardamentele rusești. Lider politic ucrainean: ‘Avem nevoie de unele noi, construite pe baza tehnologiei europene’

Andrii Zhupanyn, membru al Parlamentului din Ucraina, preşedintele Comitetului pentru gaze, a declarat că cea mai mare parte din fabricile din Ucraina sunt distruse şi ar trebui construite unele noi, pe baza tehnologiei europene, mai prietenoase cu mediul.

O mare parte din industria noastră, dintre companiile noastre, care erau şi cei mai mari poluatori din Ucraina, sunt distruse. Poate aţi auzit de Azovstal. Azovstal a fost cel mai mare combinat siderurgic din Europa şi nu poate fi reconstruit. Acesta a fost, de asemenea, cel mai mare poluator din Ucraina. Ideea e că unele electrocentrale care produceau curent pe bază de cărbune sunt distruse. De asemenea, unele fabrici sunt distruse.

Aceasta este starea de fapt. Noi nu putem face nimic cu asta, însă putem face ceva cu reconstruirea. Şi, aici, este important să nu folosim cuvântul reconstruire, pentru că noi nu avem nevoie să reconstruim acele fabrici aşa cum au fost înainte de război. Noi avem nevoie de unele noi, construite pe baza tehnologiei europene – şi pe ideea că ar trebui să fie mai puţin poluante, mai prietenoase cu mediul„, a spus Andrii Zhupanyn, la Climate Change Summit, eveniment dedicat soluţiilor la schimbările climatice, organizat de BRD Groupe Société Générale şi Social Innovation Solutions.

El a precizat că Ucraina nu va fi capabilă să-şi reconstruiască fabricile fără ajutorul partenerilor săi pentru că estimările cu privire la pierderile suferite de această ţară se ridică la sute de miliarde de dolari.

De asemenea, Andrii Zhupanyn a mai spus că Ucraina ar trebui să se bazeze pe energia regenerabilă. În prezent, ţara depinde în mare parte de energia nucleară, în proporţie de 60%. Ponderea energiei regenerabile în Ucraina este de doar 12%, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare