sursa foto:  Facebook

Ultimă oră! Premierul Nicolae Ciucă: ‘Ordonanța de Urgență de azi schimbă radical modul de salarizare din Educație’

În contextul grevei profesorilor, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi majorări de salarii pentru angajații din Educație.

Chiar dacă sindicaliștii din Educație au transmis că nu se mulțumesc cu majorarea de 1.000 de lei, sumă brută, pentru profesori, Nicolae Ciucă a precizat că astăzi se adoptă o ordonanță de urgență în acest sens.

Practic, în mână, profesorii vor primi, în urma acestei majorări salariale, aproximativ 590 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă: „Ordonanța de Urgență de azi schimbă radical modul de salarizare din Educație

„Acestea (n.r. – inechitățile) trebuie să fie îndreptate. Este dreptul tuturor celor care astăzi își desfășoară activitatea în sistemul educațional din România.

Nu ne putem asuma ca printr-o singură decizie aceste probleme să fie rezolvate.

Ordonanța de Urgență de azi schimbă radical modul de salarizare din Educație.

Practic, majorările salariale de care vor beneficia de toți cei care îți desfășoară activitatea în sistemul de Educație beneficiază astăzi de garanția Coaliției”, a afirmat Ciucă.

„Întregul personal din sistemul de educație, aproximativ 330.000 de oameni, va beneficia de o nouă grilă de salarizare. Vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare”, a mai spus, vineri, premierul.

În urma OUG-ului adoptat azi, cadrele didactice vor primi o majorare de 1.000 de lei, sumă brută, începând de azi, 1 iunie, iar cadrele nedidactice, suma de 400 de lei – sumă brută.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare