sursa foto:  g4media.ro

Ultimă oră! UE intervine în favoarea Ucrainei, în fața agresiunii Rusiei! Europarlamentarul Siegfried Mureșan: ‘Sprijin financiar de 1,2 miliarde de euro’

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL/PPE) anunță că, în Parlamentul European, se lucrează la acordarea unui sprijin de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina, în contextul amenințărilor făcute de Federația Rusă.

Siegfried Mureșan afirmă că acest sprijin a fost propus de Comisia Europeană, măsura fiind trimisă spre aprobare către Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European.

Pachetul este format atât din fonduri europene nerambursabile, cât și de împrumuturi de urgență acordate în condiții bune. Banii vor putea fi folosiți pentru cheltuieli de urgență cauzate de situația de conflict cu Federația Rusă, explică Mureșan.

Mesajul lui Siegfried Mureșan:

„Uniunea Europeană este alături de cetățenii Ucrainei în fața agresiunii dinspre Federația Rusă și propune un sprijin financiar de 1,2 miliarde de euro

Ucraina este în vecinătatea Uniunii Europene și la granița României. Sprijinirea imediată a Ucrainei trebuie să fie o prioritate pentru noi toți; din solidaritate pentru cetățenii Ucrainei, dar și pentru că siguranța României și a întregii Uniuni Europene depinde și de situația din țările aflate în imediata vecinătate a noastră.

De aceea, Comisia Europeană a propus astăzi un pachet de asistență macrofinanciară pentru Ucraina de 1,2 miliarde de euro.

Pachetul este format atât din fonduri europene nerambursabile, cât și de împrumuturi de urgență acordate în condiții bune.

Banii vor putea fi folosiți pentru cheltuieli de urgență cauzate de situația de conflict cu Federația Rusă.

Asistența macrofinanciară trebuie aprobată de Consiliul Uniunii Europene și de noi, Parlamentul European.
Vom lucra în Parlament astfel încât sprijinul să fie aprobat fără întârziere, iar banii să fie folosiți cât mai repede pentru ajutorarea ucrainenilor”, a transmis Siegfried Mureșan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare