sursa foto:  Inquam Photos/George Cali

Un europarlamentar român tună și fulgeră: ‘Este cea mai mare umilință la care suntem supuși. A conta în Europa înseamnă să faci politică europeană, nu să stai la ușă și să aștepți să decidă alții pentru tine’

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a transmis joi, într-un mesaj pe Facebook, după respingerea aderării României în Schengen, că este ”umilinţă pe care nu o meritam”. Este cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru al Uniunii Europene, spune liderul PMP, el arătând că nu trebuie să ne resemnăm, şi chiar dacă decizia de astăzi doare şi este nemeritată locul nostru este în Uniunea Europeană, locul nostru este în Schengen şi vom reuşi.

”Astăzi se demonstrează cât se poate de limpede că în Uniunea Europeană regulile pot fi călcate în picioare chiar şi de cei care ne dau lecţii de loialitate faţă de valorile europene. Este cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, a transmis Tomac.
”Poate acum va înţelege Parlamentul, Guvernul şi, evident, Preşedintele României că relaţia cu Uniunea Europeană nu se rezumă doar la subvenţii şi drept de muncă în alte state. A conta în Europa înseamnă să faci politică europeană, nu să stai la uşă şi să aştepţi să decidă alţii pentru tine”, mai spune Tomac.

Liderul PMP precizează că personal, se simte vinovat chiar dacă atât el, cât şi majoritatea colegilor lui din Parlamentul European, indiferent de partidul din care provin, au muncit mult pentru a reuşi; drept urmare toate demersurile legate de Schengen au fost votate.
”Nu meritam această lecţie cinică, însă nici nu trebuie să ne resemnăm. Decizia de astăzi doare şi este nemeritată. Însă locul nostru este în Uniunea Europeană, locul nostru este în Schengen şi vom reuşi!”, mai scrie Tomac, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare