sursa foto:  elitaromaniei.ro

Undă verde pentru Dedeman! Frații Pavăl cumpără târgul auto

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului Dedeman, dau lovitură după lovitură în imobiliare. Acum, proprietarii Dedeman au primit undă verde pentru achiziționarea terenului din cartierul Șerbănești din Bacău, acolo unde funcționează un târg auto.

Pe terenul respectiv, frații Pavăl au în plan să ridice un ansamblu de locuințe, un hotel, precum și un centru comercial, asemănător cu Palas din Iași.

Primăria Bacău demarează procedurile pentru vânzarea terenului din Șerbănești, unde funcționează târgul auto. La următoarea ședință de Consiliu Local, primarul Viziteu propune trecerea terenului din domeniul public în cel privat al municipiului în vederea vânzării prin licitație, informează Ziaruldebacau.ro.

Conform referatului întocmit de șeful Direcției de Patrimoniu din Primărie, se propune vânzarea terenului unde funcționează târgul auto, deoarece compania DEDEMAN vrea să amenajeze un ansamblu de locuințe, hotel și centru comercial, similar cu Palas din Iași. La proiect este atașată și solicitarea companiei băcăuane, care susține că vrea să cumpere terenul în urma unei proceduri transparente.

Târgul Auto Șerbănești ar urma să fie mutat în extravilanul Muncipiului Bacău

Dacã problema spatiilor destinate expunerii spre vânzare a autovehiculelor rămase la stadiu de balastare se poate rezolva prin astfaltarea acestora, realizarea unui racord la reteaua de canalizare presupune parcurgerea unor etape bine stabilite, procedura de avizare find una anevoioasã dar si costisitoare.

Calea de acces existentã, find îngustã, duce in permanenta la blocarea traficului si accesului autovehiculelor in incinta târgului, multe masini find parcate pe strazile sau terenurile adiacente.

Pornind de la aceste constatàri, s-a concluzionat cã este imperios necesarã realizarea unui nou târg auto, pentru comercializare masini noi si second hand, dar si piese auto sau unitâti de alimentatie publicà tip fast food sau grătar”, se arată în referatul Primăriei.

În acest context, primarul Viziteu, așa cum a anunțat anterior, are intentia de a reloca Târgul Auto Șerbănești pe un teren situat în extravilanul Municipiului Bacău, pe DN 11 Bacău – Onești, având o suprafață de aprox. 67.000 mp. Se menționează că acest spațiu va fi amenajat corespunzător, vor fi amplasate chiar și copertine, spații de birouri, alimentație publică, etc.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare