sursa foto:  realitatea.net

Vaccinul antigripal, eficient împotriva noului coronavirus? Iată ce spun studiile

Datele celui mai recent studiu realizat de o echipă olandeză de specialişti asigură populaţia că vaccinul antigripal ar proteja împotriva celor două infecţii. Aceştia avertizează că epidemia gripală este mult mai periculoasă anul acesta având în vedere noua apariţie a coronavirusului, iar unităţile sanitare se tem pentru apariţia unui aflux uriaş de pacienţi. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea împotriva gripei sezonieire persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani şi persoanelor cu patologii cronice, persoanelor cu un iMC mai mare de 40, femeilor însărcinate şi persoanelor cu un sistem imunitar precar. De altfel, această categorie ar putea risca o formă severă de coronavirus.

Cercetarea a demonstrat că există alt motiv întemeiat pentru a face vaccinul antigripal, anul acesta. Rezultatele susţin clar că doza protejează şi împotriva noului coronavirus. Studiul a fost făcut public pe serverul MedRxiv. Personalul medical care era vaccinat împotriva gripei anul trecut, era cu 39% mai puţin probabil să fie infectat cu noul coronavirus, decât alţi pacienţi.

Citește și:

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare